Miért lehet egyre több az allergiás beteg napjainkban?

1043
HOZZÁSZÓLÁS:

Az előző korok gyermekei és felnőttei természetes környezetben nőttek fel, együtt éltek a természettel, a háziállatokkal, a növényekkel. Mire a gyermekek felcseperedtek, átestek számos fertőző betegségen, ezzel mintegy „tornáztatták” az immunrendszerüket, s életben maradásukra akkor volt nagyobb esély, ha megedződtek – harmóniában éltek a környezetükkel.kornyezetvedelem-termeszetvedelem-06

Cikk hirdetés 8.

A civilizáció eltávolította az emberek nagy részét a korábban megszokott környezetétől.

A nyugati életforma velejárói

Modern építkezési stílus

A gyermekek (és az őket nevelő felnőttek – többnyire anyák – is) napjaik nagyobbik részét zárt lakásokban töltik, ahol számtalan kémiai és biológiai betolakodó található. A mai építési technológia rengeteg olyan anyagot használ (pl. konzerváló, lángmentesítő, szigetelő, felületkezelő, habosító stb. szereket), amik korábban ismeretlenek voltak, és amik többségéről lassan kiderül, hogy hosszú ideig hatva károsítják a szervezet működését.

Ez az épített környezet egyúttal kedvez bizonyos élősködők elszaporodásának, penészgombák megjelenésének. Ráadásul az igazán modern épületekben még a klíma is mesterséges: szellőztető berendezések, légkondicionálás gondoskodnak róla, hogy a lakások egészségre káros anyagai az egész épületben szétszóródjanak. A gyermekek általában rövid ideig tartózkodnak a természetben, növények és állatok között.

Környezetszennyezés

Ha városi környezetben kimegyünk a lakásból, akkor a járművek kipufogógáza, az autógumikról leváló mikroszkopikus gumirészecskék, a közlekedéssel felvert por, a városokat körülvevő ipartelepek füstje és környezetszennyező anyagai bombázzák a szervezetünket.

Mindannyiunkat sújtanak olyan káros hatások is, amiknek észlelésére nincsenek érzékszerveink, esetleg nem is tudunk róluk (az egyik ilyen a radioaktív háttérsugárzás).

Modern élelmiszerek

Szennyezettek a vizek, számtalan kémiai vegyület kerül az élelmiszereinkbe a műtrágyákból és növényvédő szerekből, valamint a húsból. A modern élelmiszer-feldolgozás nem tud meglenni a tartósító, ízjavító, állományjavító, színezőanyagok nélkül.

Amikor a fenti ártalmak elérik a kritikus értéket, olyan változásokat indíthatnak meg, amik a lappangó hajlamból betegséget alakíthatnak ki. Ez a változás a megfigyelések szerint egyre fiatalabb életkorban következik be.

1043
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3455
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]