Amikor már minden mozdulat felér egy kínzással – A reumatoid arthritis

1234
HOZZÁSZÓLÁS:

A ‘reumatoid arthritis’, vagy más néven sokízületi gyulladás az autoimmun betegségek közé1 sorolandó. Az autoimmun betegségek hátterében az immunrendszer kóros zavar áll.

Cikk hirdetés 8.

Sokízületi gyulladás a kis -és nagy ízületeket egyaránt érintheti. Előrehaladott gyulladással jár, ízület -és  lágyrész-pusztulást vonhat maga után.

Milyen tünetei vannak?

A ‘reumatoid arthritis’ további következményei közé sorolhatóak: a külsőleg megjelenő elváltozások (pl.: pigmentzavar, duzzanat, eldeformálódott ujjak), a fájdalommal járó mozgás, magas láz, szemészeti problémák (pl.: ideghártya gyulladás, szürkehályog), továbbá előfordulhatnak neurológiai zavarok, érzékelési problémák is, ritka esetekben a belső szervek, például a szív is érintett lehet.

A sokízületi gyulladás változó intenzitású kórkép: az enyhébb, gyógyszerrel kezelhető esetekből átfordulhat a beteg állapota odáig, hogy sajnálatos mód lerokkanás, szervrendszeri elváltozás fenyeget.

Világviszonylatban is jelentős betegség, statisztikák szerint a Föld népességének legalább 1%-át érinti. Illik komolyan venni, és szükségszerűen kezelni, hiszen 15-20%-ban (még így is magas aránynak tekinthető!) súlyos mozgáskorlátozottságot okozhat!

Felismerését segítik az érzékelhető tünetek (ízületek szimmetrikus gyulladása, megjelenő duzzanatok, több órán át tartó ízületi merevség stb.). A pontos diagnózis felállításához természetesen az orvosi szakvélemény is szükséges. Az olyan átfogó vizsgálatokkal, mint a röntgenfelvétel, vagy a vérképvizsgálat (a vérben a kóros immunreakciót jelző  ún. reumafaktor kimutatásával), pontosan “belőhető” a károsodás mértéke.

Hogyan kezelhető?

A ‘rheumatoid arthritis’ kezelésének alapja a gyulladás és az azzal együtt járó fájdalom csökkentése. Alapvető célkitűzés a mozgásszervi funkciók megőrzése, valamint az életminőség fenntartása.

Számos mesterséges és természetes készítmény áll rendelkezésre, melyek kúraszerű adagolása és alkalmazása jelentősen lassíthatja a tünetek előrehaladását.

Enyhe lefolyású, kezdeti stádiumban lévő sokízületi gyulladásnál a panaszok megszüntetése sem tűnik reménytelen vállalkozásnak!A kezelés részét képezheti gyógytorna, fizioterápia.

1234
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3455
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]